Balıkesir'li Çiftçilerin Kredi Borçları Erteleniyor
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, afetlerde ürünleri zarar gören Balıkesirli çiftçilerin de kredi borçlarını da ek bir kararnameyle erteleyeceklerini söyledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Eylül 2012 - Cumartesi 00:00
Güncelleme: 15 Eylül 2012 00:00
Balıkesir
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, afetlerde ürünleri zarar gören Balıkesirli çiftçilerin de kredi borçlarını da ek bir kararnameyle erteleyeceklerini söyledi. Tabii afetlerde borç ertelemesi yapılacak il sayısının 60`dan 81`e çıkarılması yolundaki çalışmaların son aşamaya geldiğini aktaran Uğur ekinleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçinin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri`ne olan borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesinin çok yerinde bir karar olduğunu ifade etti.
Bakanlar Kurulu kararıyla 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren 60 ilde sel ve su baskını, fırtına, aşırı yağmur veya kar, dolu, don, kuraklık, yıldırım ve hortum afetlerine maruz kalarak ekinleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl ertelendiğini hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Balıkesir`le birlikte diğer illerin de erteleme kapsamına alınacağına dikkat çekti. Balıkesir`in de afet kapsamına alınmasını sağlayacak kararnamenin kısa sürede yayımlanacağını belirten Ahmet Edip Uğur, ondan sonra çiftçilerin bir ay içinde Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatifleri`ne müracaat etmesi gerektiğini söyledi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı